gastfamilie en zo
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Joris
11 September 2008 | Ghana, Accra
Dinsdag werd iedereen naar zijn/haar gastfamilie gebracht, maar niet zonder dat we nog eens kennismaakten met de "african mentality", wat inhield dat we niet om 2 uur vertrokken, maar pas om 4 uur. Vervolgens kwamen we ook nog in het "rush hour" terecht, waardoor ik om 6.30 u ter plaatse was! (merk op: vertrekplaats en bestemming liggen beide in Accra)maar swat.;)
Ik en Anna (een Waalse) konden er nog wel om lachen.
Het was leuk om te weten dat AFS een permanent gastgezin voor mij gevonden had. Dus geen tussenstop bij een tijdelijk gastgezin, maar onmiddellijk naar het permanente gastgezin.
De familie bestaat uit een vader en een moeder, dan de zoon: Albert (16/17j), 2 neven: Samuel(16/17j) en Daniel(23j) en het nichtje Abigail(8j). Ik werd vriendelijk onthaald en kreeg onmiddellijk wat te eten, opnieuw redelijk pikant :p
Na het eten kwamen ze bij mij op bed zitten en werden er enkele afspraken gemaakt. In de dagen die volgden heb ik nog niet zoveel gedaan, want ik ga voorlopig nog niet naar school, ik vermoed dat ik vanaf maandag ofzo naar school zal gaan. Op straat kan je met Engels goed terecht, maar bij mijn gastfamilie wordt bijna altijd Twi gesproken. Ik heb dan ook een boekje gemaakt waarin al een aantal woorden en uitdrukkingen in Twi staan. een voorbeeld: I"m going to bath - Me koo dware ( dware uitgesproken als: dsjaree)
PS.(zie reacties) het strand had wel wat weg van dat in de boekjes :D ;)
Het doet deugd jullie reacties te lezen!
mis jullie
Accra - North
Ghana
zip-code -00233
mijn nr. 0233247779648
Ik en Anna (een Waalse) konden er nog wel om lachen.
PS.(zie reacties) het strand had wel wat weg van dat in de boekjes :D ;)
Het doet deugd jullie reacties te lezen!
mis jullie
zip-code -00233
mijn nr. 0233247779648
11 September 2008 - 15:39
Dieter:
Hey joris, blij om te horen dat je een permanent gezin gevonden hebt. Wij missen je ook:)! Nog veel geluk op school;). En tot de volgende blog e -
11 September 2008 - 15:56
Silke:
geweldig dat je het goed stelt. african mentality... I LOVE IT hahaa -
12 September 2008 - 17:28
Frederik:
Amai, rush hour :P! Handig dat je met Engels je wat kan behelpen maar jou kennnende kan je binnenkort vloeiend Twi ;)
Tot de volgende! -
12 September 2008 - 19:53
Jaldert:
joep de jorreeee :D
tof da je in je gezin zit laat iets weten hoe het dr op school is he :)is die eigenlijk ver?
ciao en de groeten daar! :D
Joep Jaldert -
13 September 2008 - 15:43
Eveline:
Wij missen je ook!
Hopelijk voel je je daar ondertussen al een klein beetje thuis. Geniet ervan en hou ons op de hoogte ! (wil alles weten over je eerste schooldag ;)) X! -
13 September 2008 - 18:04
Evy:
Hey,
super da je al in een permanent gezin terecht gekomen bent! Geniet nog van je schoolvrije week en veel succes op je eerste schooldag :)
13 September 2008 - 18:46
Nonkel Kris:
Blij dat je het ginder goed stelt. Opgepast dat je in plaats van dsjaree ginder gene diarree opdoet. Veel succes ginder en hou je sterk.
Tante Simonne ,
Quinten en Nonkel Isidoor. -
14 September 2008 - 16:26
Eline:
Hey Joris, blij te lezen dat ook jij nu bent aangekomen en een vast gezin hebt! Het ziet er allemaal dik in orde uit he...
En ja, alle aspecten van de cultuur moet ge erbij nemen, willen of nie!! :)
Komt wat overeen met hier in Brazilie precies!
Veel succes en plezier daar,
Eline uit Mossoro (brasil) -
19 September 2008 - 18:29
Nina:
Hej Joris!
kheb u nog maar 1 keertje gezien, maar het leek mij wel leuk om een berichtje achter te late ;)
Ik hoop dat alles ginder ver goed gaat me jou, wij zijn ondertss aan ons studente leventje begonne. Eerste weekje zit er op, en bij mij is het best goed meegevalle.
Amuseer je daar nog!
Groetjes
Nina x -
19 September 2008 - 22:25
Jarrik:
Hoi! Ik ben blij dat je daar al wat gesettled raakt... Deze familie ligt qua leeftijd toch al meer bij jou in de buurt dan dat tijdelijk gastgezin. Ik verwacht bij het volgende bericht toch al een alinea in Twi (mét vertaling natuurlijk, kwestie dat we kunnen volgen! ;)). Heb je je eerste schooldagen nu al achter de rug? Wij (kheb het dan over de unifstudentjes) beginnen deze maandag aan ons academiejaar (ikke als enige al om 8(!) uur 'smorgens!! :()!! Ik heb ondertussen m'n eerste cantus al achter de rug, een redelijk platte en zatte, maar toch redelijk leuke bedoening, maar dat zul je volgend jaar ook wel allemaal merken!! Amuseer jij je nu eerst nog maar wat in Ghana en dan zullen we je volgend jaar als reeds ervaren rotten (humhum) kennis laten maken met het studentenleven, want daar heb je nog tijd genoeg voor!! Hetgeen dat jij nu meemaakt, is a once in your lifetime experience, geniet er nu met volle teugen van, want het jaar zal (veel te) snel voorbij zijn!!
Groetjes, ikke -
19 September 2008 - 22:30
Jarrik:
Effe ter verduidelijking vooraleer ik m'n mede-boerenkotters tegen de schenen stamp: met die "als enige" bedoel ik natuurlijk de faculteit... Anke en Dries zullen die morgen dus ook wel vloeken op hun wekker.. ;)