ziekenhuis enz.
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Joris
13 November 2008 | Ghana, Accra
heey!
Iemand die voor 10 maanden nar de tropen trekt, maakt wellicht al eens kennis met het ziekenhuis, en deze keer was het mijn beurt, zo"n 4-tal dagen, maar gelukkig is nu alles weer beter :)(ik heb waarschijnlijk iets verkeerds gegeten...)
Ik moet wel zeggen, de ziekenhuizen hier zijn toch wat anders dan in Belgie: je kamer delen met z'n vieren, 2 toiletten en 1 douche voor 5-10 personen denk ik... Mja de middelen zijn hier wel wat minder voorhanden...
Normaalgezien zal ik wel vanaf morgen terug naar school gaan.
Het weer is hier nog steeds heel warm en het zal waarschijnlijker alleen nog maar droger worden ...
Ik hoop 1 van de dagen het theater te bezoeken en misschien een uitstap te maken.
Om dit bericht af te ronden wou ik jullie nog iets eigenaardigs vertellen: ze verkopen hier namelijk hondjes op straat!daar lopen ze dan mee tussen het verkeer. Ik vraag me dan toch af wie er plotseling in zijn auto op het idee zou komen om een hondje als huisdier te kopen, maar ok ;)
PS: ik hoor van velen dat ze proefexamens hebben. Ik wens jullie alvast veel succes ermee:)
dag dag !
Normaalgezien zal ik wel vanaf morgen terug naar school gaan.
dag dag !
14 November 2008 - 08:13
Karen:
Heyy!!
Heb pas nu je blog ontdekt, vond het al zo raar dat ik zo weinig van je hoorde maar ik zat dus gwn op het verkeerde adres:)
Jammer dat ook jij hebt kennis gemaakt met de Afrikaanse ziekenhuizen en geneeskunde. Hopelijk hebben ze jou wel wat beter behandeld dan mij in Togo, waar ik een 5tal uur heb liggen wachtenop een dokter die je vervolgens eens goed uitlacht :) Togo en Ghana, tzijn buurlanden voor iets hé!
Als je terugbent moeten we onze fotoboeken eens samen leggen, ik denk dat we verrassend veel ervaringen zullen delen, hoewel jij er natuurlijk het Afrikaanse schoolleven bovenop krijgt;)
Joris, kga eens aan mijn werk beginnen! Gisteren proefexamen Politieke geschiedenis van Belgie gehad, tging echt goed:)
Veel groetjes, ook van nephje, die vaak achter je vraagt hoor! Misschien moet je haar eens een mailtje sturen met een link van jouw blog, want zij weet volgens mij niet dat je er een hebt!
Kusjes,
Karen! -
14 November 2008 - 18:34
Evy:
Hey Joris,
hopelijk voel je je ondertussen weer helemaal beter.
Die ziekenhuizen ginder klinken alleszins niet echt aangenaam !
Ik voelde mij deze week ook niet al te best, maar dat had meer te maken met te weinig slaap :)
Bedankt voor je steun bij de proefexamens, het heeft blijkbaar geholpen want het viel best wel mee (denk ik toch), behalve ééntje, da was echt moeilijk, amai !
Wel leuk dat het ginder nog steeds mooi weer is.
Hier is het eerder koud en zo miezerig weer. Ge ziet op da vlak is der nog ni veel veranderd in ons kleine Belgenlandje !
Alle,
ik ga er is vandoor, genieten van mijn vrije avond...
Amuseer je daar nog en let op wat je eet zou ik zeggen !!!
Evy -
18 November 2008 - 11:27
Tante Lily:
Hallo Joris,
eindelijk een berichtje van mij. Ik heb van onze Jan gehoord dat je ziek was. volgens uw bericht ben je toch al aan de beterhand. Samen met een collega heb ik aan het uitzoeken geweest hoe ik u wat kon schrijven. thuis hebben ze genen tijd en goesting om mij daarmee te helpen. de studenten hebben inderdaad proefexamens. als dat maar goed afloopt. de 2 neven hebben elkaar gevonden op de unif. Het is door nen bepaalde professor al geweten dat ze familie zijn. voor onze jan is de wouter precies de man die alles weet. misschien kan je volgend jaar de bende versmissen in leuven vergroten. joke zit alvast te popelen. die heeft komend weekeinde een druk programma. haar jeugdbeweging geeft een groete fuif met 2 fabiola. en de leiders in opleiding moeten werken in plaats van te fuifen. geslapen zal er niet worden gedaan. alle ik ga stoppen. ben op mijn werk en moet nog eten.
groetjes tante lily -
20 November 2008 - 12:10
Jarrik:
Hoi!!
Wat hebben we geleerd voor de volgende keer? -> Niet meer ziek worden, inderdaad! ;)
Ik hoop dat alles daar voor de rest naar wens verloopt.
Mijn proefexamens hier zijn redelijk gegaan. Ik had er maar twee (Wiskunde & Chemie). Wiskunde had ik niet zo goed geleerd en zal ik zo rond de helft hebben. Chemie was redelijk gemakkelijk, dus dat zal ook wel meevallen. Dat proefex van Chemie was wel op ne zaterdag!! Uitslapen was er dus weinig bij dit weekend! Ik denk dat de bio-ingenieurs in Leuven zowat de enigen waren die op zaterdag een examen hadden! We worden gewoon gepest!
Nuja, we hebben het overleefd... :)
Ik ga nu terug naar de les gaan...
Tot blogs!
Ikke
20 November 2008 - 13:42
Eveline:
Ocharme die hondjes! :)
En arme jij Joris, hopelijk voel je je nu weer kiplekker en kan je verder genieten van je avonturen in Afrika :)
Vandaag doe ik met Kristien, Esther en Dorien ne girlsnight, kijk ernaar uit want heb de laatste tijd ni veel ontspanning gekend :)
X! take care Joris -
24 November 2008 - 08:08
Tante Brig:
In tijden van winterse ellende, is het altijd fijn iemand uit tropische landen te lezen. Heb je na je ziekenhuisuitstapje nog andere uitspatting geleefd? (hopelijk ben je helemaal gerecupereerd)
Ligt er al sneeuw (grapje)?
Heb je nog verhuisplannen?
Wat die honden betreft, zou dat geen Chinese gewoonte kunnen zijn?
Heb jij examens?
Verder geen extreme dingen te vermelden vanuit KLo.
Dikke knuffels,
tB en co -
28 November 2008 - 21:11
Liesbeth!:
Heey,
Kvind superleuk om te leze, dat er iemand in Ghana zit nu.. Ik wil namelijk supergraag naar Ghana (of Thailand of Ijsland) en.. kdacht dat er daar nooit veel mense naartoe wille:)... Ik zal u blog zeker met plezier blijve verderleze.. en ondertusse wacht ikzelf ongeduldig op mijn land! spanning allom^^..
Veel plezier daar in Ghana!
X Liesbeth!